C C C C A+ A A- X

Стажант юристи

Официалното встъпване в длъжност на стажант-юристите в Окръжен съд – Русе ще се състои на 17.01.2025 г. (петък) от 14:00 ч.:

  • Айсун Наимова;
  • Мария Малчева;
  • Анна Иванова;
  • Емил Българинов;
  • Захари Илиев;
  • Ивайла Иванова;
  • Иван Мушанов;
  • Красимир Бъчваров;
  • Лъчезар Янкулов;
  • Мариян Панов;
  • Надежда Кадиева;
  • Полина Пасева;
  • Славена Славова;
  • Силвия Станева;
  • Стефан Пенчев;
  • Стоян Барбуков;
  • Христина Калчева.

До 12:00 ч. на 16.01.2025 г. стажантите следва да потвърдят присъствието си за встъпването в длъжност,  на телефон 082/881-332, +359 82 881 318 или e-mail: courtruse.press@gmail.com

 

На 17.01.2025 г. ще Ви очакваме в 13:50 ч. пред кабинета на административния секретар, етаж 3, стая 18.

 

 

Приемно време - /административен секретар – етаж 3, стая 18/: 9.30 – 10.30 и 15.30 – 16.30 часа.

      УКАЗАНИЯ за стажант-юристите в Окръжен съд – Русе

  1.  За започване на стаж в Министерството на правосъдието се представят следните документи:
  2. Документите за провеждане на юридически стаж се приемат от Министерството на правосъдието до 15 число на месеца, предшестващ неговото започване.
  3. За явяване на изпит за придобиване на юридическа правоспособност, стажант-юристът подава писмено заявление по приложения образец до Министъра на правосъдието, чрез председателя на съответния окръжен съд, към което прилага стажантска книжка, акт за встъпване и акт за напускане. Стажът се смята за приключен, ако стажантската книжка е надлежно заверена от съответния съд, прокуратура и следствена служба, адвокат или нотариус.
  4. МП провежда изпити съгласно чл.23, ал. 1 от Наредба № 1 от 1.02.2019 г. за придобиване на юридическа правоспособност.

Въпросник за изпита за придобиване на юридическа правоспособност.

План за провеждане на стаж.

Декларация за идентичност на имената.

Заповед за приемане на стажант-юристи.

Вътрешни правила за провеждане на стажа на стажант-юристите. Приложение 1. Приложение 2.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемам Отказ Повече информация